Smartphone brengt je bij elkaar na een ongeluk!

Wat veel mensen niet weten is dat je met een vergrendelde smartphone niet alleen nooddiensten kan bellen, maar ook degenen die als noodnummer staan ingesteld. Bij de iPhone gaat dat met Medisch ID en bij Android met ICE-contact (In Case of Emergency). Bij Windows Phone is dit (nog) niet aanwezig.

Hoe werkt het?

Medische ID instellen op de iPhone met Apple IOS (vanaf 4s met IOS8)

  1. Open de Gezondheid-app (te herkennen aan het witte icoon met roze hartje).
  2. Klik rechtsonder op het scherm om het medisch ID te openen.
  3. Zorg dat ‘Toon bij vergrendeling’ boven in het scherm op groen staat. Daarmee zorg je dat iedereen vanuit het vergrendelscherm jouw informatie kan inzien.
  4. Vul je persoonlijke gegevens in.
  5. Sla de gegevens op door rechtsboven op ‘Gereed’ te tikken.

Je kunt eenvoudig contacten toevoegen die in geval van nood gebeld kunnen worden. Daarnaast kun je nog aangeven of je donor bent, allergieën hebt en/of medicijnen slikt.

iPhoneMedicID

Na het instellen kan op de volgende manier de gegevens worden gebruikt

  1. Schuif scherm naar rechts.
  2. Klik linksonder op noodgeval. Je kan 1-1-2 bellen
  3. Klik nogmaals linksonder op Medische ID
  4. Hier zie je de medische gegevens en de andere noodnummers

ICE-contacten instellen op Android

  1. Ga naar contacten -> groepen -> ICE contact bij nood.
  2. Klik op de button om contact toe te voegen.
  3. Klik op contact noodgevallen en selecteer een contactpersoon.
  4. Sla je aanpassingen op.

AndroidICE

Na het instellen kan je het als volgt gebruiken

  1. Als de telefoon vergrendeld is
  2. Klik linksonder op noodgeval. Je kan 1-1-2 bellen
  3. Klik nogmaals linksonder
  4. Hier zie je de ICE contactpersonen

Voor Android zijn er apps die ook medische gegevens kunnen opslaan, maar deze zitten achter de vergrendeling.

Deel dit bericht, zodat iedereen dit weet. Hopelijk heb je dit nooit nodig!!!!

Wifi en Alarmeringen

Alarmeringen maken bijna allemaal gebruik van internet. Dit heeft een goede reden, want internet is betrouwbaar en bijna altijd aanwezig.

imageEchter het is af te raden om uw alarmering via wifi op internet aan te sluiten. Reden is de steeds vaker op elkaar inwerkende wifi. Wifi heeft maar weinig kanalen ter beschikking en deze kanalen liggen ook dicht bij elkaar (zie afbeelding).

In steeds meer huishoudens is Wifi te vinden. Kijk maar eens op je smartphone of tablet, als je bij vrienden een netwerk wilt selecteren. Deze kakofonie van Wifi kan verstoring opleveren. Niet erg bij een beetje surfen of een stilstaand beeld tijdens de film, maar cruciaal voor een alarmoproep.

Zorg daarom dat het basisstation van de alarmering met een kabel direct wordt aangesloten op de router van de provider. Dit geeft het beste signaal en werkt ook het snelst. Alleen stroomuitval kan nog wel eens roet in het eten strooien.

Wilt u meer weten over Wifi en Alarmeringen?

Neem dan contact op:

Wilt u graag weten hoe goed de lucht in uw huis is?

Dat kan nu ook met een slim en simpel apparaat: Foobot

Foobot is een slim apparaat, ontworpen om u te helpen de luchtkwaliteit onder controle te krijgen. Het meet de volgende factoren van de lucht in huis:

  • FOOBOTVluchtige Organische Stoffen en fijnstof
  • Koolmonoxide en Kooldioxyde
  • Temperatuur en Vochtigheid
  • Klik hier voor de folder van Foobot
  • Prijs (incl. BTW) € 199 (excl. verzendkosten)

Deze is vanaf heden verkrijgbaar bij DomoticaMetZorg.nl

Presentatie DomoticaMetZorg in Slimste Huis Alkmaar

DomoticaMetZorg heeft donderdag 15 Oktober een presentatie gehouden in het Slimste Huis van Alkmaar.

Techniek in de ZorgDeze presentatie presentatie ging over Techniek in de Zorg.

Door de vele veranderingen in de zorg, zullen steeds meer risico’s op afstand worden gemonitord. Door middel van automatisering kan veel communicatie digitaal verlopen. Dit kan op verschillende manieren.

 

 

In de presentatie zijn twee voorbeelden uitgelicht. Voor binnen en buiten.

Voor binnen is er de valdetectie. Bij een val in huis wordt er direct alarm geslagen naar de mantelzorger of zorgverlener. Hierdoor hoeft de gevallen persoon niet urenlang te wachten op hulp. Zelfs als hij/zij buiten bewustzijn is, gaat het alarm af.

Voor buiten is er de dwaaldetectie. Op deze manier kunnen mensen gewoon rustig hun dagelijkse bezigheden verrichten. Als een demente vrouw haar hondje uit laat gaat dat altijd met een vast rondje. Wijkt zij er vanaf, dan gaat er een signaal af. Met dit signaal weten mantelzorger of zorgverlener direct waar de persoon zich bevindt. De dwaaldetector beschikt over een GPS functie. Hiermee kan overal ter wereld de locatie worden bepaald. Deze is verkrijgbaar als polsbandje met een horlogefunctie, maar ook met een halskoord. Ook zou de tracker bevestig kunnen worden aan de halsband van de hond, zodat deze niet vergeten wordt.

Op de bijlage ziet u  de sheets van de presentatie.

Ondersteuning Crowdfunding SlimoTheek

Ter ondersteuning van een zeer interessante Crowdfunding, gestart op 7 april, wil ik vragen of jullie ook mee willen doen! Lees daarom onderstaande en doe mee!

 

Wat is de SlimoTheek? 

De Expeditie-SlimThuis is opgezet om mensen in hun eigen buurt kennis te laten maken met eHealth en domotica: slimme technologie voor huis-tuin-keuken en zorg. In de meereizende SlimoTheek kunnen Expeditiebezoekers deze slimme producten bekijken, aanraken en (thuis) uit proberen. Er is al veel ontwikkeld op het gebied van eHealth en Domotica, toch weten veel (oudere) mensen nog niet van het bestaan hiervan. Laat staan dat ze weten hoe ze het kunnen gebruiken om lang, veilig en vooral plezierig thuis te wonen. Daar gaan wij met de Expeditie én de SlimoTheek verandering in aanbrengen.

Om de SlimOtheek te vullen met interessante producten, hebben we met steun van de gemeente Alkmaar, deze crowdfundactie opgezet. We vragen jou daar aan mee te doen.

Help jij, jullie bedrijf of organisatie de SlimoTheek te vullen?

De crowdfunding is op 7 april gestart. Inmiddels hebben we al ruim duizend euro ontvangen van onze eerstelijnsambassadeurs. Maar we zijn er nog niet en daarom vragen we jou/jou organisatie mee te doen en de SlimoTheek te helpen vullen. Ga naar de site van Slimmer Samen Alkmaar bekijk onze video en steun ons.

Voor wat hoort wat

Vanaf vijf euro ben je al een SlimoTheek investeerder. Geef je meer dan ben jij ónze langerthuiswonenheld 2015. Iedereen die onze crowdfundactie tot een succes maakt (en daarmee de SlimoTheek vult), krijgt daar iets voor terug. Op www…… zie jij wat onze tegenprestaties inhouden.

Natuurlijk zijn we blij met iedere bijdrage hoe klein ook en mochten we onverhoopt ons einddoel niet halen, dan krijg je jouw gift keurig teruggestort.

Meer mogelijkheden

Als bedrijf of organisatie kan je ook in natura meedoen. Geef jullie innovatieve product voor zelfstandig wonende ouderen, chronisch zieken of mensen met een beperking en laat het met de SlimoTheek meereizen. Behalve promotie en naamsbekendheid geven we je bovendien gratis Expeditie-SlimThuistickets voor jou, je collega’s of relaties.                       Alle gulle gevers maken bovendien kans op De verrassing!

Maak eHealth gewoon

Stuur deze mail door, vertel het jouw collega’s, vrienden, partners  klanten trek jezelf en hen over de streep. Des te meer vrienden, kennissen, collega’s weten van deze actie des te groter de kans dat we ons doelbedrag van drie of misschien wel vijfduizend euro halen. En… hoe meer producten we kunnen kopen voor de SlimoTheek, hoe meer ouderen, mensen met een chronische ziekte of een beperking we kunnen laten zien en ervaren hoe gemakkelijk eHealth en domotica hun leven kan maken.

Help jij ons eHealth en Domotica ook voor ouderen, mensen met een chronische ziekte of beperking gewoon gewoon te maken? Bouw mee aan de Expeditie-SlimThuis en de SlimoTheek.

Alvast heel erg bedankt voor je enthousiasme en je gulle gift!

Marianne Schenderling en Pietsje Wijbenga
Founders Expeditie-SlimThuis en SlimoTheek
De Wittenkade 341
1052 DD Amsterdam
“Wie meer weet over slimme middelen, over eHealth en Domotica en zelf die producten heeft uitgeprobeerd, kan beter bepalen of hij ze wil gebruiken. Dát is precies wat de Expeditie-SlimThuis met de SlimoTheek mogelijk maakt.”