Huiscentrale Casenio en Sensoren en Schakelaars

Huiscentrale

Alle sensoren staan in verbinding met de huiscentrale. De huiscentrale staat in verbinding met het datacentrum waar u via het portaal al uw persoonlijke wensen en behoeftes kan instellen.

 

De light huiscentrale kan hetzelfde als de originele huiscentrale alleen heeft deze versie geen luidspreker en beeldscherm.

Alarm-/noodknop

Met de noodknop kan de bewoner om hulp roepen door het indrukken van een knop. Het kan worden gedragen als een armband of als een ketting.

Bedsensor

De sensor detecteert of de bewoner in bed ligt of niet. Ook te gebruiken in een leunstoel. In combinatie met lampen of lichtschakelaars ideaal om in de nacht het bed goed verlicht te verlaten en de kans op vallen te verkleinen.

Multisensor

3-in-1 sensor, bewegingsmelder, temperatuursensor en deur-/raamcontact.

De multi-sensor combineert verschillende functies – het herkent of een deur / raam wordt geopend of gesloten is, registreert beweging en kan de temperatuur in de kamer meten.

Deur-/raamsensor

De sensor detecteert of een raam of deur open of gesloten is. Hierdoor kan u gewaarschuwd worden als de woning op ongebruikelijke tijden wordt verlaten of als ramen of deuren geopend worden in afwezigheid van de bewoner.

Bloeddrukmeter

Casenio slaat alle gegevens op in een overzichtelijk overzicht in het portaal wat eventueel meegenomen kan worden naar bijvoorbeeld een arts of verpleegkundige. Ook zal Casenio helpen herinneren om de bloeddruk te meten en een melding sturen wanneer de gewenste grenswaarde wordt  overschreden.

Bloedsuikermeter

Casenio slaat alle gegevens op in een overzichtelijk overzicht in het portaal wat eventueel meegenomen kan worden naar bijvoorbeeld een arts of verpleegkundige. Ook zal Casenio helpen herinneren om het bloedsuikergehalte te meten en een melding sturen wanneer de gewenste grenswaarde wordt overschreden.

Weegschaal

De weegschaal meet het gewicht en slaat de gegevens op in het portaal. Er zal een melding gestuurd worden als de bewoner onder of boven het gewenste gewicht zit.

Pillendoos

De medicijnendoos herkent wanneer het wordt geopend. Casenio vertelt op de voor ingestelde tijden dat het tijd is om de medicijnen in te nemen. Casenio kan ook extern waarschuwen als de medicijnen niet genomen worden.

CO Melder

De CO-sensor detecteert het gevaarlijke koolmonoxide wanneer dit in de woning wordt gedetecteerd gaat er direct een alarm vanuit de casenio huiscentrale.

Gasmelder

De gasmelder reageert op brandbaar gas en is daarom geschikt om gas te detecteren in de woning.

Rookmelder

De rookmelder waarschuwt voor rook in de woning en zorgt dat u op tijd actie kan ondernemen.

Watermelder

De watermelder beschermt u tegen waterschade in de woning. De sensor reageert zodra de sensor in contact komt met water. De huiscentrale zal de bewoner waarschuwen en ook zal er een externe melding gedaan worden.

Elektrische fornuis uitschakeling

De fornuis uitschakeling kan een elektrisch fornuis uitschakelen als het bijvoorbeeld ongebruikelijk lang aan staat, als het te warm wordt of als er rook gedetecteerd wordt in de keuken.

Waterkraan afsluiting

De waterkraan afsluiting kan de hoofdwaterleiding uitdraaien als er water overloopt.

Wandschakelaar

Met de wandschakelaar kunt u natuurlijk nog gewoon uw lampen aan en uit zetten maar dit kan ook ingesteld worden op bepaalde tijden. Of als bijvoorbeeld de bewoner midden in het nacht het bed verlaat kunnen de lampen automatisch aan gaan.

Lamp schakelaar

Met de lamp schakelaar kunt u natuurlijk nog gewoon uw lampen aan en uit zetten maar dit kan ook ingesteld worden op bepaalde tijden. Of als bijvoorbeeld de bewoner midden in het nacht het bed verlaat kunnen de lampen automatisch aan gaan.

Multicolor lamp

De lamp kan in verschillende kleuren en helderheden schijnen. Het geeft niet alleen de gewenste lichtintensiteit maar kan ook werken als waarschuwingssignaal.